Saimme toimeksiannon 02/2015 Jaana Pusalta, Ideaflowlta suunnitella Risellalle karjalanpiirakka uuteen esitteeseen.
Mummi, savolaisena piirakkamestarina, ihastui ideaan. Meillä on aina ollut hänen leipomiaan karjalanpiirakoita juhlissa kuin juhlissa.
Mutta kun kerroimme, että laitamme ehkä poroa puuroon, oli huokaus: eihän se ole aito!
Mitä uutta siinä reseptissä sitten oli?
Salaisuus ja tuunaus tapahtui puuron keitossa. Se keitettiin kasvisliemeen, ei maitoon. Liemen sekaan laitettiin mausteeksi myös kuivattua sientä ja nokkosta.
Kun puuro oli hieman jäähtynyt, lisäsimme tuorejuustoa ja kylmäsavuporoa. Pohja ja paistaminen normaalisti.
Kokeilimme myös suljettuja”lihapiirakka-malleja”, tuorejuustojen vaihtoja,lipstikalla, pelkkiä vegaanipiirakoita jne..Hyviä kaikki! Nopeita ja yksilöllisiä valmistaa.
Vain luovuutta peliin, niin saa herkullisia kunkkuja pöytään.
Kuva Sara Reijonen