Ruokaruukku

Tarina Ruokaruukun takana

Ruokaruukun perustivat ruokaan hurahtaneet Heli ja Teijo Lepola jo vuonna 1996.

Heli ja Teijo Lepola ovat tehneet yhdessä töitä vuosia. Ennen ravintola Vistaa pariskunta pyöritti tilausravintolaa UPM:n tiloissa.

– Muutama vuosi sitten päätimme pitää breikkiä, mutta golfkentän perustaja, Pertti Itkonen, sai houkuteltua meidät mukaan. Emme ole itse golffareita, joten päätimme tehdä ravintolasta ja sen toiminnasta meidän näköistä, joka palvelee golffareiden lisäksi alueen asukkaita ja yritysvieraita.

Aitaa ei ylitetä sieltä, missä se on matala, vaan odotukset pyritään aina ylittämään ja yllättämään vieraat.

– Haluan tunteet mukaan tapahtumiin, sillä niistä jää muistijälki. Minulla on yleensä hyvin vahva intuitio siitä, minkälaista tunnelmaa asiakkaat haluavat. Tapahtuman ollessa käynnissä käyn usein kertomassa vieraille ruuas­ta. Saan mutkattoman ja hyvän tunnelman aikaan helposti. Minulta usein kysytään, oliko paikalla standup-koomikko, mihin vastaan, että ei, se olin minä itse, kertoo Heli Lepola nauraen.

Visuaalinen ilme tekee vaikutuksen

Lepolat tekevät aina vähän enemmän, mitä ihmiset odottavat.

– Panostan myös yksityiskohtiin. Visuaalinen ja viimeistelty ilme ovat erittäin tärkeässä roolissa.

Esimerkkinä Lepola kertoo suurlähettilään vierailusta.

– Tein vaikutuksen sillä, että sidoin kukkakimput maan lippujen väreihin. Yritysten juhlissa somistus tehdään aina yrityksen ilmettä mukaillen. Meille voi tuoda myös omat somisteet. Lähiaikoina ravintolaan rakennetaan hevostalli yritysjuhlan teeman mukaisesti.

Heli Lepola tekee oikean ilmeen ja tunnelman luomiseksi paljon työtä etukäteen.

– Saatan tutkia yrityksen taustoja ihan juuria myöten, jotta osaan luoda oikeanlaisen tunnelman tapahtumaan. Tärkeää on huomioida yksityiskohdat ja tapahtuman sujuvuus alusta loppuun asti. Tällaiset tapahtumat ovat työläitä, mutta palkitsevia. Vältämme luutumista ja rutiininomaisuutta hinnalla millä hyvänsä.

Lepolat rakastavat innovointia.

– Silloin, kun asiakas tulee uudelleen, ja antaa meille vapaat kädet, tiedämme ylittäneemme odotukset. Olemme voittaneet asiak­kaan sataprosenttisen luottamuksen. Myös keittiössä rakastetaan luovaa tekemistä. Keijo tekee ruokaa oman intuition voimalla.

Ravintola Vista onkin tunnettu erinomaisesta ruuastaan. Lepolat rakastavat matkustamista ja poimivat maailmalta ideoita.

– Hieman yksinkertaistetusti sanottuna elämme syödäksemme. Nautimme matkailusta, ja tuomme aina makumuistoja mukanamme ja jaamme niitä ravintolassa teemabuffetin muodossa. Syksyllä tarjoilimme buffetissa saaristolaispöydän antimia ja olemme järjestäneet myös hirvipeijaiset.

Teksti Miia Manner Kuvat Ravintola Vista ja Teemu Kiiskinen

29.11.2019